مسئلهشناسی پیشرفت و امنیت در استان لرستان
برنامهریزی و مدیریت راهبردی در نظامهای سیاسی، امری فرایندی و مستمر محسوب میگردد. حکومتهای پاسخگو برای بهینهسازی حکمرانی خود، همواره نیازمند پایش و رصد وضعیت پیشرفت و دستاوردهای حاصل از اجرای برنامههای توسعهای میباشند. از نگاه آسیبشناسانه، موانع متعدد در قالب مشکلات و مسائل بر روند پیشرفت اثر سلبی دارند و چنانچه مشکلات در قالب مسائل، شناسایی و صورتبندی و ریشه یابی نشوند، پیشرفت مدنظر حاصل نخواهد شد. گزارش حاضر که معطوف به وضعیت پیشرفت و امنیت استان لرستان است، با هدف شناخت از موانع دستیابی به وضعیت مطلوب که در قالب مسائل بروز مینمایند، احصاء و اولویتبندی این مسائل را جهت یافتن راهکارهای پیشنهادی حل مسائل انجام در دستور کار دارد. بی تردید این مهم متضمن روشها و راهبردهای متعدد و متفاوتی است تا بتوان ضمن تشخیص و اولویتبندی درست مسائل، راهحلهای مناسب را ارائه نمود.
تحقیق پیمایشی حاضر که حاصل گردآوری میدانی و اسنادی است، ضمن تفکیک حوزههای مسائل به موضوعاتی چون سیاسی-امنیتی، انتظامی-قضایی، فرهنگی-اجتماعی، علمی-آموزشی، زیستمحیطی و نهایتاً اقتصادی با جمعآوری دادههای مربوط به مسائل و مشکلات در قلمرو جغرافیایی استان لرستان، شامل شهرستانهای خرم آباد، کوهدشت، نورآباد، الیگودرز، پلدختر، ازنا، درود، رومیشگان و بروجرد درمقطع زمانی ۱۳۹۷ بوده است.
مراحل تحقیق میدانی شامل هماهنگیهای اداری پژوهشکده مطالعات راهبردی با مراجع دولتی و نهادها و ادارات در سطح مرکز و شهرستانهای استان لرستان، استقرار تیم تحقیق در مرکز استان به مدت بیست روز، هماهنگی و برگزاری جلسات توجیهی با مقامات محلی از جمله استانداری و فرمانداری در مرکز استان، اختصاص محل مصاحبه و دعوت از مطلعین، کارشناسان، مدیران و نخبگان علمی و اجرایی دولتی و خصوصی درمرکز و شهرستانها، حضور درتک تک شهرستانها و انجام مراحل مشابه، گردآوری دادهها و انجام تحلیلهای نرمافزاری، مطابقت با دادههای موجود در اسناد بالادست و برنامهریزیهای راهبردی، اعتبارسنجی از طریق نخبگان استان و نهایتاً اولویتبندی و اعلام نتایج بوده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.