پروژه پیشرفت و امنیت استانی - استان سیستان و بلوچستان

مسئله‌شناسی پیشرفت و امنیت در استان سیستان و بلوچستان

گاهی یک مسئله، مسئله اصلی ماست؛ اما بر ما یک مسئله فرعی را تحمیل می‏کنند که مسئله عمده ما می‏شود. این‏گونه نمی‏شود کار را با موفقیت ادامه داد و پیش برد. واقعاً نگاه کنید ببینید امروز مسئله اصلی کشور چیست. من گمان نمی‏کنم اگر کسی نگاه عادی به زندگی مردم بکند، تردیدی به وجود بیاید که مسئله اصلی کدام است. چرا خودمان را به مسائل درجه دو و مسائل فرعی مشغول کنیم؟! ممکن است در فهرست مسائل مردم، مسائل مهمی وجود داشته باشد -مثلاً ده رقم نوشته شده باشد- اما مهم‌ترین را باید پیدا کرد. در اینجا باید اولویت‌ها را مشاهده کنید.
مقام معظم رهبری ۰۲/۰۶/۱۳۷۸


مسئله‌ها و شیوه مواجهه با آن، به‌عنوان چارچوب و بنیاد اصلی برنامه‌ریزی و سیر به سوی پیشرفت و تعالی، در سطوح مختلف حاکمیتی و کشورداری محسوب می‌شوند. مسائل، بر اساس پیوند میان آرمان‌ها، اهداف ملی، امکان‌های مطلوب و مقتضیات محیط امنیت ملی و بر پایه ارزیابی مخاطرات، تهدیدها، چالش‌ها و فرصت‌های امنیت ملی، تعیین می‌گردند. از سویی و مبتنی بر تجربیات چهاردهه انقلاب اسلامی و موقعیتی که در گام دوم انقلاب اسلامی قرار گرفته‌ایم، استان سیستان و بلوچستان که به‌تعبیر مقام معظم رهبری تنگه احد نظام است، دربرگیرنده فرصت‌ها و قوت‌های بی‌نظیر و بی‌بدیل است. گرچه وجوه امنیتی و مؤلفه‌های سخت و نرم تهدیدات و آسیب‌ها، غلبه ذهنی یافته است. این خود یک مسئله راهبردی محسوب می‌شود و تصمیم‌گیران و مدیران استان را دچار چالش عظیمی کرده است. از دریچه تفکر راهبردی و منطق حاکم بر معادلات استانی، احصا و ترسیم صحیح مسائل در جنوب شرق کشور، تدوین مختصات مسائل متنوع و ارائه راهبرد عملیاتی و اجرایی در قالب تجویزهای مؤثر و کارآمد، خدمتی بزرگ و مبنایی برای استان خواهد بود.
از همین منظر نوشتار و پروژه حاضر، حاصل تعمق و تدبر ده‌ها پژوهشگر و متخصص در اثنای جلسات خبرگی و تبادلات انتقادی و علمی بوده است. ده ها نفر از مدیران دولتی، نظامی، انتظامی، امنیتی، مدنی، نخبگان علمی، قومی، مذهبی و… در این پروژه با حساسیت و دقت نظر مثال زدنی که گویای دلسوزی و تفهم عالی آنان در موضوعات استراتژیک است، در پروژه مسئله شناسی که با عنوان «پیشرفت و امنیت استان سیستان و بلوچستان» دنبال شده، انگیزه بخش و همکار پروژه بوده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *