ماه‌نگار دیده‌بان امنیت ملی 101

ماه‌نگار دیده‌بان امنیت ملی – شماره ۱۰۲- مهرماه ۱۳۹۹

در شماره ۱۰۲ ماه‌نگار دیده‌بان امنیت ملی می‌خوانید:

جایگاه امنیت در برنامه هفتم توسعه/فرزاد پورسعید
در سال پایانی اجرای قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و در آستانه تدوین برنامه هفتم، نوشتار حاضر به تبیین جایگاه مفهوم امنیت و مقولات مرتبط با آن در تدوین قانون برنامه هفتم توسعه پرداخته و توصیه‏‌های راهبردی لازم را به تدوین‌‏کنندگان برنامه مذکور ارائه می‏‌کند.

درس‌آموخته‌های یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی/علیرضا رحیمی/ حسن صدرانیا
این گزارش تلاش کرده با محوریت درس‌‏آموخته‌های انتخابات اخیر مجلس و بررسی ساختاری علل کاهش مشارکت، راهبردهایی را نیز برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ارائه دهد.
در این نوشتار ۲۴ عامل مؤثر در کاهش مشارکت با روش تحلیل ساختاری با استفاده از نرم‏افزار میک‌مَک مورد مطالعه قرار گرفته است.

رهاشدگی افکار عمومی؛ پیامدها و الزامات مدیریتی/سعید صادقی جقه
افکار عمومی جایگاهی بی‏‌بدیل در حکم‏رانی معاصر داشته و بی‏‌توجهی به آن می‏‌تواند علاوه بر افزایش هزینه اجرای سیاست‏‌ها و برنامه‏‌ها، زمینه‌‏های تضعیف مشروعیت سیاسی و به تبع آن بی‏‌ثباتی سیاسی را فراهم کند.
امروزه بسیاری از رویدادها به مراجعی در داخل یا بیرون حاکمیت نسبت داده می‏‌شوند که تا حد زیادی غیرقابل مشاهده‌‏اند و شهروندان عادی نمی‏‌توانند درک کنند چه اتفاقی، به دست چه کسی در حال رقم‏‌خوردن بوده و کشور به کدام سمت در حال حرکت است. بدیهی است که در چنین وضعیتی، در هنگامه‌‏های خطر به سختی می‌‏توان شهروندان را به مشارکت ایثارگرانه در امور جامعه ترغیب کرد.

تحریم‌های مالی و سیاست خارجی آمریکا؛ دلالت‌ها برای ایران/وحید نوری
گزارش حاضر به تشریح بنیان‌های تحریم‌های مالی در سیاست خارجی ایالات متحده و دلالت‌های آن برای جمهوری اسلامی ایران می‌پردازد. این دلالت‌ها نشان می‌دهد تا آینده میان‌مدت، احتمال سقوط دلار و در نتیجه شکست هژمونی آمریکا در کاربست تحریم‌های مالی، متصور نیست.

نقش سیاست خارجی در امنیت داخلی ایران/مهدی شاپوری
در ایران، نظر برخی از مقامات، تصمیم‏‌گیران و نخبگان این است که سیاست خارجی نباید بر امنیت داخلی تأثیر بگذارد. بنابراین، بر تفکیک و مصون‏‌سازی مسائل داخلی از نظام بین‌‏الملل و سیاست خارجی تأکید دارند. خرید این مقاله

تحولات عراق و رقابت ژئوپلتیک ایران و آمریکا/امین پرتو
آخرین برآوردها از جمله برآورد مؤسسه بروکینگز از وضعیت عراق آن است که سال ۲۰۲۰ امن‏ترین سال عراق از زمان سقوط صدام در سال ۲۰۰۳ تا کنون بوده است. شاخص‌‏های اقتصادی و رفاهی عراق به صورت غیرقابل مقایسه‏‌ای نسبت به آن زمان تا کنون بهبود یافته‌‏اند.

آشکارسازی روابط امارات و رژیم صهیونیستی؛ پیامدها، چشم‌‏انداز و توصیه‏‌ها/وحیده احمدی
در این گزارش، با توجه به اینکه عادی‏‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی با کشورهای مهم حوزه خلیج فارس، منافع و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را متأثر خواهد ساخت، به پیامدهای مهم این رویداد برای کشورمان، چشم‏‌انداز روابط این رژیم با کشورهای عربی و توصیه‌‏های راهبردی تأثیرگذار در این حوزه، پرداخته خواهد شد.

فعال‌سازی مکانیسم ماشه و پیامدهای آن برای ایران/یاسر نورعلی‌وند
ایالات متحده آمریکا در مسیر فعال‌سازی مکانیسم ماشه، دو راه بیشتر پیش روی خود نمی‌بیند: نخست، اقناع سایر اعضای برجام؛ دوم، بدون نیاز به اقناع سایر طرف‌های برجام و به صورت یک‌طرفه و یکجانبه و با رویکردی مبتنی بر زور و فشار.

انتخابات آمریکا و چشم‌انداز آن/محمود یزدان‌‏فام
انتخابات آمریکا در ۱۳ آبان نقطه عطفی در تاریخ این کشور است. این انتخابات می‎تواند موجب تداوم رویکرد و سیاست ترامپ یا پایانی بر یکجانبه‌گرایی و فردی‏شدن سیاست در آمریکا و بازگشت به روال مرسوم گذشته باشد.

ایران در نگاه اندیشکده‌‏ها و تحلیل‏گران خارجی/امین پرتو
مطابق با مقاله فارین افرز، نقاط قوت سپاه یکی ایجاد رعب در دل دشمن و در عین حال جلب محبت مردم و نیز تبلیغات موفق در زمینه معرفی خدمات سپاه به افکار عمومی (مبارزه با داعش و شکست آن، حفظ امنیت کشور، اردوهای جهادی در مناطق محروم و کمک غذایی و دارویی به ۳٫۵ میلیون خانوار فقیر در بحران کرونا) بوده است.

خرید مستقیم ماه‌نگار دیده‌بان امنیت ملی شماره ۱۰۲ با تخفیف ویژه

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *