سیاست اقتصادی چین
بسیاست اقتصادی چین چگونه بوده است؟ کتابی که در دست دارید برای پاسخ به این پرسش، با درنظرگرفتن ابعاد و سطوح مختلف اقتصاد چین، ابتدا به فرایند تصمیمگیری اقتصادی و چگونگی شکلگیری اجماع پرداخته و سپس شاخصهای مهم اقتصادی مدنظر دولت چین در سیاستگذاریها را در سطوح داخلی و بینالمللی در دوران قبل و بعد از شی جینپینگ مورد بررسی قرار داده است. در ادامه، اهمیت انرژی در اقتصاد چین و راهبردهای آن برای تأمین امنیت انرژی شرح داده شده است. همچنین الگوی سرمایهگذاری خارجی چین و دیدگاه موافقان و مخالفان آن مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه پس از پرداختن به نظام بانکی و تعاملات بانکی خارجی چین و جایگاه سیستم پرداخت بینالمللی آن در جهان، به سیاست اقتصادی چین در قبال ایران در دوران شی جینپینگ پرداخته شده است. در پایان نقشه راهبردی دولت ایران برای تأمین حداکثری منافع ملی در تعاملات با چین ارائه شده است.
نویسندگان کتاب:
حامد مهربان کاندیدای دکتری علوم سیاسی گرایش جامعهشناسی سیاسی از دانشگاه علامه طباطبایی است. با چندین مؤسسه پژوهشی همکاری دارد و برای دو سال کارشناس و مدیر بخش چین شرکت دیدهبان بازار بینالملل سامین بوده است. به حوزه جامعهشناسی سیاسی با تمرکز بر سرمایه اجتماعی، هویت و قومیت و مطالعات منطقهای خاورمیانه با تمرکز بر ایران و عربستان و مسائل چین علاقهمند است. تاکنون از وی شش مقاله علمی پژوهشی در مجلات مختلف به چاپ رسیده است.
محمدجواد رحیمی
دانشآموخته اقتصاد نظری و کارشناسارشد رشته علوم اقتصادی دانشگاه علامه طباطبایی است. در سال ۱۳۹۷ شرکت دیدهبان بازار بینالملل سامین را تأسیس کرد و مدیریت اجرای بیش از ده پروژه در حوزه بازاریابی بینالمللی و مطالعات اقتصادی را بر عهده داشته است. برای نمونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مدیریت پروژه تحقیقات بازار کیتهای آزمایشگاهی PCR در کشور چین، روسیه و عراق؛
مدیریت و اجرای پروژه تحقیقات بازار کفپوشهای پلیمری در کشور ترکیه و چین؛
مدیریت پروژه بررسی ابعاد جنگ تجاری آمریکا و چین؛
مدیریت و اجرای پروژه مطالعه الگوی روابط نفتی چین با کشورهای اصلی تأمینکننده نفت.