سوانح رانندگی و بایسته‏‌های صیانت از جمعیت

حوادث رانندگی و صیانت از جمعیت

با تأمل در سیاست‌گذاری‌‏های مربوط به جمعیت، می‌‏توان تصدیق کرد که صیانت از جمعیت موجود، توجه چندانی دریافت نکرده است، حال اینکه، جامعه ایران باید ده‏‌ها سال صبر و هزینه بکند تا در صورت موفقیت سیاست‌‏ها، نرخ رشد جمعیت در کشور تا حد جانشینی بالا رفته و کودکان متولدشده به سن و سال فعالیت اقتصادی برسند.
تصادفات رانندگی یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ‏‌ومیر ایرانیان بوده جمعیت ایران را تهدید می‏‌کنند. ۷۰درصد کشته‏‌های تصادفات بین ۲۰ تا ۶۰ سالگی قراردارند. ۷۰درصد کشته‌‏شدگان و ۷۵درصد مصدومان مرد هستند. حدود ۱۰ درصد مصدومان دچار معلولیت‏‌های جدی می‏‌شوند. درمان مصدومان هزینه زیادی دارد که تا ۸ درصد تولید ناخالص داخلی نیز برآورد شده است.
به‏‌رغم اهمیت خطاهای انسانی در وقوع تصادف، وضعیت فنی خودروها توأمان در وقوع تصادف و تشدید تلفات و خسارت‏‌ها نقشی اساسی دارد؛ به‏‌طوری که مقام معظم رهبری نیز اخیراً در این خصوص تذکراتی جدی دادند.
در ۹ ماه نخست سال ۱۴۰۰، از تعداد ۸۹۵ هزار دستگاه خودرو که برای بار اول برای دریافت معاینه فنی مراجعه کرده‌‏اند، بالغ بر ۱۰۰ هزار خودرو ایراد ترمز داشته‌‏اند. همچنین، در تهران، از میان حدود ۳ میلیون موتورسیکلت فعال، فقط ۲۰۰ دستگاه معاینه فنی گرفته‏‌اند.
در پی تصادف زنجیره‏‌ای در جاده بهبهان و بازنشدن ایربگ هیچ‏کدام از خودروهای ایرانی، مشخص شد که پس از نیم قرن تولید خودرو، هنوز آزمایشگاه تست تصادف در ایران وجود نداشته و سال‏هاست که خودروسازها گزارشی از کیفیت خودروها به مجلس ارائه نکرده‌‏اند.
برخی توصیه‏‌های راهبردی برای کاهش تصادفات و حفظ قابلیت‏‌های جمعیتی کشور از این قرارند: تعیین سهم خودروسازان در تصادفات و معرفی آن‌ها به مراجع قضایی؛ سپردن امور خودروسازی به سازوکار بازار؛ فراخوان برای رفع نقص خودروها؛ چابک‏‌سازی مدیریت جاده‌‏ای و نظام هشداردهی هنگام خطر؛ نوسازی، تکمیل و هوشمندسازی دوربین‌‏ها و تجهیزات نظارتی؛ تسریع در اصلاح کامل نقاط حادثه‏‌خیز.

منبع: ماه‌نگار دیده‌بان امنیت ملی، شماره ۱۱۹

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *